Och så har det gått 8 veckor sen tävlingen i augusti. Det första som hände efter tävlingen var att jag hamnade i någon form av lyckoros och gick bara omkring och log och tappade fokus på vad jag höll på med, det straffade sig direkt 3-4 kg i fel riktning, trots att jag tyckte att jag gjorde allt rätt. Åter till arbetsbordet och börja fundera på vad gör du Roger?

Det finns inga genvägar

Två saker kom jag fram till, och det var att jag hade inga mål för min träning och därför ingen planering heller, den andra orsaken var maten, det hade börjat insmyga sig ett okontrollerat ”fuskande” alltså samma sak som har varit orsaken till min övervikt. Så det var bara att sätta sig ner och planera för att kylskåpet skall var bemannat med saker som är bra för mig att äta och som gör att min kropp mår bra, även här alltså någon form av mål med tillhörande planering, DET FINNS INGA GENVÄGAR!  När det gäller träningen så började jag med att skaffa mig en personlig tränare på Sportlife, Madelinn Fernandez, tack Janne för tipset. Okey jag får ibland höra att det är dyrt, men då ställer jag mig frågan ”Vad är mitt liv värt?” och då blir kostnader inget stort problem längre, utan att snacka om livets investeringar ger betydligt mer energi! Och denna PT är bland det grymmaste jag träffat i mitt liv, hon hade en total avsaknad av förståelse för mina gnälliga försök att berätta vad jag inte kunde osv. På vår 3:dje träff så fick hon mig att träna Boxning och Thaiboxning i 60 min, o jag älskade varje minut, jag måste ha sett ut som en 14 årig kille i en 57 årig killes kropp, men fy ”faaaaaan” vad skönt det var.

13%

Ett mycket viktigt stöd under de senaste veckorna har varit psykologen Kicki från Motkraft som har lett oss i diskussionerna om återfall. Kanon att få teori på det man känner och det som jag började beskriva den här gången. Hon bekräftar mycket som man kanske redan vet men som man glömmer när det gäller en själv, sätt upp mål, gärna långsiktiga men även korta mål som du ständigt uppnår och som ger dig positiv feedback på din resa. Till sist så vill jag ta upp Nationella Diabetesregistrets nya sökmotor som mäter genom en mängd olika parametrar hur stor förökad risk jag som diabetes2 patient har att få en hjärtinfarkt eller stroke inom en 5 årsperiod. Man kan ju bli rädd för mindre, men när projektet startade så hade jag 13% chans alltså ca: 1 på 8, och vem fan vill spela rollette med såna odds? Mina senaste resultat visar att 13% sjunkit till 6%, hallå där nu börjar det likna nåt, nu kör vi vidare! När det gäller maten så har jag satt som mål att lära mig två ”bra” mål mat för mig som också resten av familjen skulle kunna tänkas gilla per vecka.

Nog för idag, på återseende!

Åkersberga 13 oktober