Domedagen 2012 blev den 19 december kl. 10.00.

Så var det då dags för nästa 3 månaders kontroll hos Johan. Och mina farhågor bekräftades! Nu var det inte nya Guldmedaljer som ramlade in på löpande band längre. det var bara att konstatera att denna gång nådde jag inte riktigt fram. Okey gräv inte ner dig nu, fortfarande är det kanonresultat om man jämför med när vi startade. Men det är mentalt jobbigt när man inte riktigt förstår vad som händer. Fast egentligen vet jag ju om jag nu vågar erkänna!

Första motgången kom alldeles efter förra inlägget.

Precis när jag skulle skriva ett 10 veckorskontrakt med grymma Madelinn som skulle bli min PT, och som dessutom redan efter 3 ggr hade hunnit plantera fullständigt ”tokiga” ideér i min hjärna, så hann Nike före. Men Grattis Madelinn till ett inspirerande projektarbete hos Nike. Och jag som hade letat så efter en PT som vågade utmana mig… grrrrr! Som ett brev på posten så kom nästa motgång, vaknade en måndagmorgon med en axel som inte gick att lyfta och som dessutom värkte så till och med jag rotade i pillerlådan. Jaha vad skall jag gör nu?????

Vilade 16 dagar

började lite försiktigt igen……PANG o så small det igen, tur att man har kvinnor i sin närhet för dom har alltid mirakelpiller för stunden. Och där står man med en massa goda råd i öronen, var försiktig, gör inte så, du får absolut inte osv o vilket ben jag skall då stå på, och framförallt vet jag inte vad jag skall göra vilket gör mig frustrerad. Och vad gör en frustrerad Roger som inte vet hur han skall hantera situation, jo han använder förstås dom metoder och beteenden  som han kan och känner till. Glömde ju berätta att under perioden så blev det väldigt turbulent  på jobbet också. Alltså inga trauman på något vis, men tre motgångar som kom med ganska täta mellanrum. Roger vet precis hur man hanterar motgångar, man gör på samma sätt som när det är ”skit” på tv:n, man går till kylskåpet en sväng för där finns lösningar på det mesta o skulle det nu finnas en kall öl i kylskåpet också så kan man ju skölja mer dom andra onyttigheter med en kall öl. O sen stressigt på jobbet………..hem sent, bara 45 minuter till träningen, snabbkocken löser käket till ungarna o drar till träningen. Kommer hem 21.30 och upptäcker att han är ”skithungrig” o denna kock kan när han är riktigt hungrig verkligen vara en riktig stjärnkock, och sen så måste man ju ha lite belöning också! Denna analys låg ju i bakhuvet när jag gick till Johan idag, så jag anade ju resultaten…..men ändå.

Mitt i allt ihop

så hade jag ju lovat Janne att han skulle få filma mitt besök hos Johan, så nu finns ju ”misslyckandet” dokumenterat på bild också.  Men mitt i allt detta elände så frågar Johan ungefär så här ”Roger du brukar ju alltid ha en strategi, och det är ju din styrka! Vad skall du göra nu? )

Och då vände hela diskussionen, för då insåg jag att du har ju ett Projekt o nästan hela Gym & Motion som stöder dig.

Spelar ingen roll om dom äger stället, är pt, instruktörer eller alla dom grymma medlemmar som man träffar där.

Spelar ingen roll, man som kvinna, ung som gammal, alla delar med sig av både erfarenhet och social feedback.

helene-ahlson

Detta inlägg började i moll men precis som med vädret så kommer alltid sol efter regn. Precis när det såg som mörkast ut så kommer ett erbjudande från Lena Andersson och Helene Ahlsson på mitt gym. Ett 10-veckorsprojekt som handlar om livsstilsförändring. Lena är en oerhört omtyckt och tuff instruktör på Gym & Motion, Helene är för tillfället korad till världens bästa i Bodyfitness -163cm. Jag menar hallå!

Kan man ha det bättre?

Vilket grymt par. Att få tillgång till denna oerhörda kompetens under 10 veckor är något som jag är stolt över, så nu har alla motgångar vänt och nu ser jag bara fram emot starten vecka 2 2013. Denna periods lärdom får bli, problem kommer du alltid att möta, men hur just du förhåller dig till problemen är avgörande för resultatet. Jag har i alla fall bestämt mig för att se mina motgångar som en utmaning, och utmaningar kan ju ibland vara ganska inspirerande att hantera.
God Jul och ett Gott och utmanande 2013