Så var det den 26 mars 2013 och återigen dags för besök hos Doktor Johan för att få svaret på mina prover för den senaste 3månaders perioden. Den här gången så var jag lite mer positivt nyfiken och kände på mig att det kunde bli ett trevligt besök.

Nytt projekt

Förra inlägget slutade jag med att konstatera att mina resultat kommer att styras av hur jag förhåller mig till problem och annat som jag stöter på. Så min önskan var att försöka se allt som en positiv utmaning som kan vara inspirerande att hantera. Just detta förhållningssätt skulle visa sig viktigare för resultatet än mycket annat jag lärt mig under stora delar av mitt vuxna liv. Som jag också berättade så hade jag anmält mig till ett 10-veckors projekt på Gym &Motion i Åkersberga som hette ”Allt är möjligt” och leddes av Lena Andersson och Helene ”Ice”Ahlsson.

rogertranar

Och detta projekt kom som ett brev på posten, här skulle jag verkligen på allvar få pröva på om jag verkligen hade gjort någon livsstilsförändring. Projektet vilade på tre hörnstenar kost-träning-vila och leddes av Lena som höll i gruppträningarna och av Helene som höll i kost och den personliga träningen. Så Helene utrustade oss med ett personligt kost och träningsprogram, o sen körde vi på! Fick lära mig mycket om träning som jag inte hade en aning om, men framförallt om kostens betydelse. Gruppen på 7 personer sågs ju i stort sett varje dag på någon form av aktivitet vilket triggade alla i gruppen. Gruppen här hade enligt min åsikt lika stor betydelse som gruppen i Projekt 600.

Puzzelbitar & Psykolog

För mig personligen så började nu de små puzzelbitarna falla på plats. Hade bland annat ett samtal med en psykolog som är specialiserad på all slags återfall. Hon gav mig en kraftig positiv feedback när jag berättade för henne att jag kommit på att jag måste göra om hela mitt belöningssystem. Skall man göra en livsstilsförändring så inkluderar det helheten, även det gamla belöningssystemet. Veckorna gick och jag började märka av en och annan liten förändring, jag fick även hjälp av både deltagarna och Lena och Helene att uppmärksamma dom små positiva förändringarna framförallt i rörligheten. Även när jag mötte Mr Hellbom lite då och då så sa han, ”faan Roger det händer grejer du ser ut att må bra”. Detta har också lärt mig att det finns miljoner fler sätt att se förändringar än den som man ser på vågen, och med tiden så blir de andra förbättringarna viktigare och viktigare, även detta måste ingå i en livsstilsförändring, alltså en ny förmåga att titta på och läsa av sig själv.

Före detta!

Åter till den 26 mars, 351 dagar sen Projekt 600 startade och nu var även mitt projekt ”Allt är möjligt” slut och nu ropade Johan att det var min tur. Han serverade det ena positiva provsvaret efter det andra och som avslutning så säger han ”alla dina prover visar att du är en mycket frisk person, förutom att du då fortfarande tar metformin, varvid jag var tvungen att erkänna att jag slutade  för tre månader sen, Johan tittade lite tvärt på mig och sen brast han ut i ett leende.

” Fantastiskt Roger du är frisk, du har ingen diabetes, din bukspottskörtel klarar idag av att producera tillräckligt med insulin för att du skall kunna leva ett normalt liv”

För första gången i mitt liv så gläds jag åt att titulera mig ”före detta”, men det är också en del i mitt nya förhållningssätt till mig själv. Det skall förbli före detta så länge jag kan göra något åt det, och det kommer jag att kunna mycket länge till! Den 25 april så skall vi utvärdera Projekt 600, jag vet inte alls idag vad som händer med projektet och dess deltagare. Det enda som jag med säkerhet vet är att projekt Roger fortsätter och det tänker JAG ta ansvar för. Jag kan bara hoppas att vårt projekt fortsätter i någon form, men det kommer att bli upp till deltagarna själva.

roger_slanka

Min vision!

Nästa steg i min vision om mitt liv är att jag den 22 april lägger mig på operationsbordet och skall fixa till min axel, allt med tanke på hur mitt liv skall se ut om 5, 10, 15, 20 år eller hur länge det nu blir. Har bestämt mig att se operationen som en investering och inte som ett hinder. Det har som sagt var gått ungefär ett år sedan vi startade och visst har jag lärt mig några saker på vägen, och jag väljer ut 6 st som jag skall dela med mig till er.
•    ”aha var det så det funkade”  Roger skaffa dig en bild på varför ditt liv ser ut som det gör, vad är det som jag gör så att det blir som det blir.?

•    Roger utgå ifrån din verklighet, 15 jordnötter är inte lika mycket som en påse jordnötter.

•    Var sann mot dig själv! Den ända du kan lura är dig själv och hur smart är det?

•    Kom på att de riktiga belöningarna kommer inifrån, inte utifrån!

•    Bestäm dig för vad som är viktigt i livet!

Bestäm dig för vart du vill!

Bestäm dig för hur du skall ta dig dit!

GÖR SKILLNAD!!!

•    Bygg ett Lag runt omkring dig med människor som ger dig energi! Människor som tror på dig! På min resa så har jag tappat människor som inte tror på mig längre, så är det! Men dom är färre än mina nya kamrater som jag funnit på min resa. I mitt Lagbygge så ingår förstår deltagarna i Projekt 600 och mitt nya fritidsintresse Gym & Motion i Åkersberga, där jag funnit många intressanta människor som ger mig välförtjänt feedback. Speciellt mina vänner i ”Allt är möjligt”! Och som grädde på moset så kommer Helene och jag att fortsätta vårt samarbete, vart det tar vägen det har jag ingen aning om, men en sak vet jag säkert att vi kommer båda två att stå på scenen i framtiden, även fast vi inte gör det samtidigt och i samma gren, så gör vi det nog för att vi har en drivkraft att ”GÖRA SKILLNAD”
På återseende!
/Roger