Typ 2-diabetes på riktigt!

Jun 052013
 

Kycklingbröst

Matlagningsyoghurt

Tomatpuré

Citronzest

Vitlök

Salt och peppar

Färsk timjan

Olivolja

 

Gör en marinad med Yoghurt, toamtpuré, citronzest, vitlök, färsk timjan och en skvätt olivolja. Salta och peppra efter smak. Skär bröstfiléerna i 2cm tjocka bitar och lägg ner i marinaden i 30 minuter – 2 timmar.

Sätt ugnen på 225 grader (helst grill och varmluft)

Förbered under tiden grönsakerna.

Vi använde:

Morötter

Palsternacka

Rödlök

Hela vitlöksklyftor

Aubergine

Paprika

Körsbärstomater

Skölj, skala och skär grönsakerna. Lägg allt i en långpanna och ringla olivolja och balsamico creme över. Salta och peppra och klipp ner en kruka timjan. Blanda runt alla grönsaker så att oljan och kryddorna fördelas jämnt.

Ställ in i ugnen.

Håll koll på grönsakerna så de inte bränns, men rör inte runt för ofta för då får man inte den goda grillytan.

Morötterna och palsternackorna ska ha tuggmotstånd men tomaterna och auberginen får gärna bli sådär härligt mosiga!

Ta ut grönsakerna och låt svalna.

Trä på kycklingbitarna på spett och ställ in i ugnen, ganska högt upp (fortfarande samma temperatur). Det är viktigt att kycklingen blir genomgrillad, men passa kycklingen så den inte blir för torr. Vänd på spetten ett par gånger under tiden så att båda sidor får grillyta.

 

När grönsakerna har svalnat en stund, strö över fetaostbitar och oliver.

Servera kycklingen och grönsakerna med en enkel grönsallad.

 

Smaklig spis!

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)